lördag 27 februari 2010

Nigel Farage (UKIP) - enda oppositionsrösten i EU-parlamentet

Uppslutningen bakom EU-president Van Rompuy är total från kristdemokrater, liberaler och socialdemokrater i EU-parlamentet. Vad än EU-presidenten gör eller inte gör är rätt. Nu gäller det att sluta upp bakom honom och det nya Lissabonfördragets tillämpande, resonerar de stora partifamiljerna. De Gröna och vänstern vill också vara en del av samlingsstyret och maktdelningen i EU så de ligger lågt, en del av de Gröna tillhör dessutom det EU-federalistiska lägret.

Därför blir det så att när det är debatt i EU-parlamentet om vad EU-presidenten bör göra och inte göra så är det Nigel Farage från UK Independence Party som lyser upp tillställningarna.

Se Farages inlägg i EU-parlamentet för ett par dagar sedan på
http://www.youtube.com/watch?v=bypLwI5AQvY

Oavsett vad så behöver en demokrati en debatt. När partierna (S), (M), (KD), (C), (FP) samt även (MP) och (V) håller tyst så behövs sådana som Nigel Farage. Någon måste tala om för kejsaren att han är naken. Många har noterat det som Farage säger om Belgien – det är på väg att bli en icke-nation. Men få vågar säga det öppet inom den politiska diplomatin.

Jan A Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar